Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Tarihi, Köyler, Oteller, Kamp ve Piknik Alanları, Plajlar ve Yemek Rehberi

Sayfa İçerikleri
- Akçakoca Tarihi
- Akçakoca’ya Ulaşım
- Akçakoca Tatil Rehberi : Akçakoca Gezilecek Yerler
- 1- Akçakoca Gezi Rehberi : Fakıllı Mağarası
- 2- Akçakoca Görülmesi Gereken Yerler : Ceneviz Kalesi
- 3- Akçakoca Görülmesi Gereken Yerler : Aktaş Şelalesi
- 4- Akçakoca Görülmesi Gereken Yerler : Tahirli Şelalesi
- 5- Akçakoca Gezilecek Yerler : Kurugöl Kanyonu
- 6- Akçakoca Gezilecek Yerler : Tarihi Orhangazi İlköğretim Okulu
- 7- Akçakoca Gezilecek Yerler : Hemşin Köyü-Hemşin Cami
- 8- Akçakoca Gezilecek Yerler : Cumayanı
- 9- Akçakoca Gezilecek Yerler : Yukarı Mahalle
- Akçakoca Tatil Rehberi : Kamp Alanları
- Akçakoca Tatil Rehberi : Akçakoca Köyleri
- Akçakoca Gezi Rehberi : Alternatif Rota
- Akçakoca Gezi Rehberi : Festivaller
- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları
- 1- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Ceneviz Plajı
- 2- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Çuhallı Plajı
- 3- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Kadınlar Plajı
- 4- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Karaburun Plajı
- 5- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Diğer plajlar
- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Yemekleri
- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca’da Nerede Ne Yenir?
- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Gece Eğlencesi, Gece Eğlence Mekanları
- Akçakoca Gezi Rehberi : Oteller, Pansiyonlar, Apartlar, Kiralık Evler…
Akçakoca Düzce’ye bağlı ucuz tatil için haftasonu turları kapsamında düşünülebilecek bir beldedir. Akçakoca Gezi Rehberi yazımızda Akçakoca Tarihi, Akçakoca’ya Ulaşım, Akçakoca Gezilecek ve Görülecek Yerler, Kamp Alanları, Köyler, Plajlar, Akçakoca’da Nerede Ne Yenir? Akçakoca’da Kahvaltı İçin Nereye Gidilir? Akçakoca’da Hangi Otellerde Kalınır?, Akçakoca’da Konaklama Nelerdir? ve Akçakoca’da Alışveriş seçenekleri sorularına cevaplar bulacaksınız.
Gezi maceralarım için Instagram hesabımı takip edebilirsin : Omudegum_official
Kaş Gezi Rehberi | 9 Cennet Köşesi, Mutlaka Görün!!!
Son yıllarda turistlik bir belde haline gelen Akçakoca’da, yeşil, mavinin ve doğa manzaralarının içinde oldukça keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.
Akçakoca Tarihi
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Akçakoca’nın ilk yerleşim tarihi tam olarak bilinmemektedir. Bölgeye ilk gelenlerin M.Ö. 1200 yılında Track ve Frickler olduğu söylenmektedir.

Lidyalılardan, Perslere, Roma imparatorluğuna ve daha nice imparatorluğa bir dönem ev sahipliği yapan Akçakoca’ya Türklerin yerleşmesi 1085 yılında başlar.
Türklerin Akçakoca’ya ilk geldiklerinde bölgenin çoğunluğu Bizans imparatorluğuna aitti. Orhan Gazi ve Konur Alp sayesinde bölge Türk bölgesi haline gelmiştir. Bölgenin idaresi Osman Gazi’nin silah arkadaşı olan Akçakoca Bey’e verilmiştir.
Yalova Gezi Rehberi | Yaşayacağınız Muhteşem Bir Tatil İçin Herşey…
Bizanslıların o zamanlar bölgeye verdiği Diapolis ismi Akçaşehir olarak değiştirilmiştir. 7 Eylül 1934 yılında bölgeyi zapteden Akçakoca Bey’in ismine ithafen Akçaşehir ismi Akçakoca olarak değiştirilmiştir.
Akçakoca’ya Ulaşım


İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Düzce gibi şehirlere 2-3 saat uzaklıktadır. Otoyolla oldukça kolay ulaşım sağlanılabilir. Her yönden Tem Otoyolu üstünden Düzce gişelerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Araç kiralama ihtiyacı olanlar için budget, Enterprise, rentalcars önerilerimizden bazıları…
Özel taşıtıyla gitmeyecek olanlar için de fazlasıyla otobüs seferi bulunuyor. Metro, Kamil Koç, İstanbul Turizm bu şirketlerden bazıları.
Akçakoca, Karadeniz’in ilk ‘mavi bayraklı’ plajına sahiptir.
Akçakoca içi ulaşım ise, çoğu aktivite, plaj, konaklama vs. sahil boyunca olduğundan yürüyerek çoğu yere ulaşabilirsiniz. Eğer kültür ve doğa gezisi yapmak isterseniz; ilçenin yaklaşık 2 kilometre uzağındaki otogardan minibüs ve otobüs seferlerini de kullanabilirsiniz.
Akçakoca hava durumu iklimi gereği değişkenlik göstermektedir. Akçakoca gezinizde yağmurlu, serin ve güneşli hava durumuna hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.

Akçakoca Tatil Rehberi : Akçakoca Gezilecek Yerler
Batı Karadeniz’in ilk mavi bayraklı bu tatil beldesindeki gezilecek yerler nelerdir sorusuna.
1- Akçakoca Gezi Rehberi : Fakıllı Mağarası
Fakıllı Köyü’nde bulunan Fakıllı Mağarası Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından I. Dereceden sit olanı olarak tescillenmiştir.

Mağaranın toplam uzunluğu 1017 metre ancak halka açık alanı 350 metredir. Çeşitli sarkıt ve dikitlerin bulunduğu mağaranın yüzeye yakın olmasıyla hala yarı aktif bir mağaradır.

5 TL gibi bir giriş ücreti bulunmaktadır.
20-30 dakika da mağaranın içini gezebilirsiniz. Mağaranın hemen dışında doğa manzarası olan piknik alanı bulunmaktadır. Dağ manzarasına karşı alanda bulunan salıncakta sallanabilirsiniz.
2- Akçakoca Görülmesi Gereken Yerler : Ceneviz Kalesi
Kale, Cenevizliler tarafından ticari gemilerin güvendiğini sağlamak açısından çok eski yıllarda inşa edilmiştir.
Zamanın yapıyı çok fazla yıpratması sebebiyle restorasyon çalışmalarına başlanmıştır.

İki koy arasında falez kenarında kurulan bu kale çok güzel bir manzaraya sahip, aynı zamanda iki köy arasında bulunan kalenin hemen altında Ceneviz Plajı bulunmaktadır.

Piknik yapabileceğiniz bir alan mevcuttur yada tesis tercihinizse bunu karşılayacak birkaç işletme de bulunmaktadır. Yokuş aşağısında bulunan plajın ulaşımı biraz zor ve uzun.
Kaleye varmadan büfe tarzı bir işletme var dilerseniz, inmeden önce ihtiyaçlarınızı oradan temin edebilirsiniz. Tarihi alana ve doğa alanına ulaşmadan otoparklar bulunuyor.
Akçakoca’da plaj arayışındaysanız tercih edebilirsiniz.
3- Akçakoca Görülmesi Gereken Yerler : Aktaş Şelalesi
Yeşilliğiyle ve derenin orda akan şelalesiyle kamp severler için de oldukça güzel bir seçenek. Aktaş şelalesi, Aktaş Köyü’nde yer alıyor.

Merkeze oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Şelale çevresinde otopark bulunuyor. Ücreti 10 TL. Aracınızı park ettiğinizde ortalama 25 dakika da şelaleye ulaşabiliyorsunuz. İster piknik yapabileceğiniz isterseniz kamp atıp gecenizi geçirebileceğiniz bir doğa alanıdır.
4- Akçakoca Görülmesi Gereken Yerler : Tahirli Şelalesi
Akçakoca’ya vardığınızda doğa yürüyüşü yapma imkanına sahipsiniz.

Şelale suyunun azlığı ve çokluğu mevsimine göre değişebiliyor. Kış bitiminde giderseniz daha güzel bir görüntü yakalayabilirsiniz. Piknik veya kamp yapmak istiyorsanız da tercih edebilirsiniz.
5- Akçakoca Gezilecek Yerler : Kurugöl Kanyonu
Akçakoca’nın Kayadibi bölgesinde bulunan Kurugöl Kanyonu 2004 yılında mesire alanı ve tabiat parkı olarak halka açılmıştır.
Kaya tırmanışı, safari, trekking, foto-safari ve kampçılık aktiviteleri için oldukça tercih edilmektedir.

Kurugöl bölgesinde yine bölgenin adını almış Kurugöl Şelalesi bulunmaktadır. Yeşilliğiyle doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz.
6- Akçakoca Gezilecek Yerler : Tarihi Orhangazi İlköğretim Okulu
1928 yılında kurulan Cumhuriyet’in ilk örneklerinden biridir. Rıfat Ilgaz’ın da öğretmenlik yaptığı, ‘Karadeniz’in Kıyıcığı’ romanını da bu dönemde yazmıştır.

Okul aktif olarak eğitim vermemekte ve kent müzesi haline çevrilmesi için projeler devam etmektedir.
Okulu ziyarete gittiğinizde tam yanında bulunan ‘Koçbaba Türbesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.
7- Akçakoca Gezilecek Yerler : Hemşin Köyü-Hemşin Cami
Çantı tipi camilere en iyi örneklerden biri olan Hemşin Cami, Akçakoca’ya 15 kilometre mesafede bulunur. 1877 yılında Osmanlı-Rus savaşı sonucunda Artvin’den gelen Hemşinlerin yaptırdığı bir camidir.

Bu 150 yıllık yapı, minaresinin ahşap olmasıyla da oldukça dikkat çekmektedir. Hemşin köyü, yeşillikler içinde bulunmaktadır. Doğa fotoğrafı çekme meraklıları için de tercih edilebilir.

Hemşin köyü, Hemşinli ve Artvin halkından oluşmaktadır. Gelenek ve görenekleri de halkın hala yaşattığı adetlerdendir.
Çoğunluğu Hemşin halkının oluşturmasından dolayı da genellikle Hemşince konuşulmaktadır.
8- Akçakoca Gezilecek Yerler : Cumayanı
Arabacı Köyü yolu üzerinde bulunan Cumayanı’nda Selçuklulardan kalma tarihi hamam kalıntısı, Evliya Ahmet Dede Türbesi’ni ve asırlık çınar ağaçlarının görebilirsiniz. Cumayanı Mesire Alanı’nda piknik yapabilirsiniz.

Gelelim, yaz ve bahar aylarında yüzyıllık tarihi evleriyle, kurulan stantlarıyla, tam hayallerdeki mahalle gelenekleriyle, el işlerini ve sanatlarını sergilemeleriyle hayran kalacağınız bir mahalleye…
9- Akçakoca Gezilecek Yerler : Yukarı Mahalle
Tarihi evlerin büyük bir kısmını içinde bulunduran mahalle Akçakoca’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Bölgede 160 tarihi yapı bulunmaktadır. Ve bakanlık tarafından sit alanı olarak kullanılmaktadır. Çoğunlukla ahşaptan yapılmış bu evler adeta tarihi mimari alanında açık hava müzesi havasındadır.

Resmi bilgisini verdik. Bir de bu güzel tarihi yapıların yanında bahar aylarında başlayan ve yaz sonlarına kadar devam eden, mahallede açılan stantlar ve pazarlardan bahsedelim.

Bahar aylarında genellikle mahalle halkının açtığı stantlar ve stant sahiplerinin güler yüzlülüğü ve el emeği göz nuru ürünleriyle içinizi ısıtacak. Ne derler; Bir yerde bulunup, o yeri gezip bütünleştiğinde o yerin kokusu tarihi üstüne siner.

Stantlarda hediyelik eşyalar, otantik kıyafetler, organik ürünler, bitkisel yağlar, ahşaptan veyahut camdan yapılmış süs eşyaları ve en güzeli de esnafımsı ama samimi teyzelerin yaptığı şahane hamur işleri özellikle gözlemeleri…
Eğer Akçakoca’ya yolunuz düşerse, sevgiyle uğramanızı öneriyoruz.
Akçakoca Tatil Rehberi : Kamp Alanları
Eğer Akçakoca’da kamp yapmak isterseniz… Doğa alanları haricinde;


Tezel Camping,
Hamburg Dutdibi,
Martı Camping & Restaurant,
Kumpınar Camping gibi kamp alanlarını tercih edebilirsiniz.
Akçakoca Tatil Rehberi : Akçakoca Köyleri
Alternatif rota olarak; Akçakoca içinde Türk köyleri bulundurduğu gibi Karadeniz bölgesinde yer alması sebebiyle Gürcü ve Laz Köyleri de bulundurmaktadır. Köy gezisi ve farklı gelenek ve görenek görmek isteyenler için duyurulur.
1- Çayağzı Köyü
Çayağzı Deresi’nin yanında kurulmuş köy, Orhan Cami mimarisiyle de bilinmektedir.

2- Cingirt Köyü
Evlenme yaşına gelmiş kızların dilekte bulunup, su içtikleri Kız Kayası Suyu da bu köyde bulunmaktadır.
3- Çiçek Pınarı Köyü
Yeşillikler içinde bir Gürcü Köyü’dür.
4- Dadalı Köyü
İstiklal Savaşı sırasında kullanılan kamp alanıdır.
5- Döngelli Köyü
Osmanlı-Rus savaşı sırasında ardından gelen Hopa göçmenlerince kurulmuş bir Laz köyüdür. Adını döngel (töngel) meyvesinden aldığı söylenilir.
6- Esma Hanım Köyü
1877’ de gelen Abazalarca kurulmuştur. Kafkasya’da ki köy sorunlarını, ortak işlerini etrafında konuştukları meşe ağacını dikmek yerine, köyün meydanına çınar ağacı dikmişlerdir.
7- Karaburun Köyü
Uzun kumsallı plaj, otel ve ev pansiyonlara sahip bir köydür.
8- Sarıyayla Köyü
Bünyesinde köyün adını taşıyan Sarıyayla Şelalesi bulunmaktadır.
9- Yenice Köyü
1890 yılında yapılan taş camisi bulunan köy, muhtarın düzenlemesiyle ‘ev ve tarım aletleri’ adlı bir müze barındırmaktadır.
Ve daha nicesi…
Akçakoca Gezi Rehberi : Alternatif Rota
Akçakoca Bey Heykeli
Orhan Gazi ve Konuralp Bey ile birlikte Akçakoca Bey Heykeli ilçenin merkezinde bulunmaktadır.

Akçakoca Merkez Cami
Alışagelmiş cami mimarilerinden oldukça farklı bir yapı olmasıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Mimar, Selçukluların kil çadırlarından esinlenildiğini söylüyor. Dış ve iç mimarisinin de bölümlerinin çoğu sekiz gen olarak inşa edilmiştir.
Akçakoca Gezi Rehberi : Festivaller
Festival severseniz ve yaz aylarında Akçakoca’ya gidecekseniz Haziran-Temmuz ayları içinde yapılan Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali, Kabotaj Bayramı ve Akçakoca Denizcilik Festivali, Akçakoca Kültür Turizm ve Fındık Festivali’ne denk gelmek isteyebilirsiniz.

Ağustos aylarında ise ünlü isimlerin geldiği, müziğe doyabileceğiniz Akçakoca Yaz Şenliklerine de katılabilirsiniz.
Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları
1- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Ceneviz Plajı

Ceneviz Kalesi’nin altında bulunan Ceneviz Plajı’ndan bahsetmiştik. Koy arasında bulunması sebebiyle fazla dalga ve derinliği bulunmamaktadır.
2- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Çuhallı Plajı
Çuhallı Plajı, Akçakoca’da en çok tercih edilen plajların başında gelmektedir. Temiz denizi, ince kumlu geniş kumsalıyla sevebilirsiniz. Denizi hafif dalgalı olabiliyor. Çuhallı Plajı’nda gün batımını izlemekte oldukça keyifli oluyor.

3- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Kadınlar Plajı
Mavi bayraklı Ceneviz Plajı’nın yanında bulunan plaj, 2017 yılında kadınlara özel olarak halka açılmıştır.
4- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Karaburun Plajı
Çocuklarınızla gidebileceğiniz, oynayabileceğiniz sığlıkta ve oldukça az dalgalı bir denize sahip bir plaj.
5- Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Plajları – Diğer plajlar
Değirmenağzı Plajı, Kemos Aile Plajı, Kalkın Plajı, Paşalar Plajı; son olarak Turkuaz Beach Otel’in işletmesinde bulunan plajı’ da tercih edebilirsiniz.


Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Yemekleri
Batı Karadeniz bölgesinde yer aldığından Karadeniz yöresiyle oldukça iç içedir Akçakoca. Karadeniz denilince akla ilk gelen balık ürünleridir.
Laz böreği, kestane balı, Melengüç tatlısı ve Yukarı Mahalle’de teyzelerden yemenizi önerdiğimiz mancarlı pideleri…
Zira melengüç tatlısını da Yukarı Mahalle’de bulunan teyzeler layığıyla yapıp, satıyorlar.
Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca’da Nerede Ne Yenir?
1- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : Gurme Restaurant
Ceneviz Kalesi yakınlarında bulunan Gurme Restaurant & Gurme Camping mekanı derenin kenarına kurulmuş bir işletme. Yazın dereye de masalar koyuluyor.

Serpme kahvaltısı, oldukça uygun fiyatta ve köy usulü keyifli bir kahvaltı için notlarınız arasına alın derim.
2- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : Çapa Restaurant
Kahvaltı için Çapa Restaurant’ı da deneyebilirsiniz. Dilerseniz mıhlamalı bir serpme kahvaltı dilerseniz akşam yemekleriniz de tercih edebilirsiniz.

3- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : İskele Restaurant
Akçakoca İskelesi’nde yer alan İskele Restaurant’ı da deniz manzarası için tercih edebilirsiniz.

Restaurant, cafe, pub tarzı işletmeler genellikle Akçakoca Sahil kesiminde bulunmaktadır.

4- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : Boğaziçi Restaurant
5- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : Kamelya Restaurant
6- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : Hamsi Balık lokantası
7- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : Akbey Balık Restaurant
8- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : Mengen Sofrası Kebap 14
9- Akçakoca Yemek için Mekan Önerileri : Akçakoca Dalyan Balık Restaurant



Son yıllarda oldukça turist çekmesiyle, cafe işletmesi de oldukça gelişmiş ve çoğalmıştır. Yine sahil boyunca uzanan çeşitli iç dizaynı ve menü seçenekleriyle sevebileceğiniz mekanlar sunmaktadır.
1– Akçakoca Cafe Önerileri : Kahve Diyarı
2- Akçakoca Cafe Önerileri : Rocca Cafe Lounge
3– Akçakoca Cafe Önerileri : LokmaRoll
4– Akçakoca Cafe Önerileri : Lal Cafe Hookah
5– Akçakoca Cafe Önerileri : Bahçe Cafe
6– Akçakoca Cafe Önerileri : Çatı Cafe
7– Akçakoca Cafe Önerileri : Çardak Cafe
Akçakoca Gezi Rehberi : Akçakoca Gece Eğlencesi, Gece Eğlence Mekanları
Yaz turizmi nedeniyle; gece eğlencesini de yaşayabileceğiniz bu belde de özellikle genç nüfusa oldukça hitap eden mekanlar vardır. Gençler ve genç kalanlara ithafen;
1- Akçakoca Gece Hayatı – Eğlence Mekanları : Marina Cafe Bar
2- Akçakoca Gece Hayatı – Eğlence Mekanları : Turkuaz Bar
3- Akçakoca Gece Hayatı – Eğlence Mekanları : İpek Bar
4- Akçakoca Gece Hayatı – Eğlence Mekanları : Çatı Cafe & Pub
ve sahil boyunca bulabileceğiniz çeşitli eğlence mekanları…
Akçakoca Gezi Rehberi : Oteller, Pansiyonlar, Apartlar, Kiralık Evler…
Akçakoca’da bulunan otellerin çoğu sahil kesiminde bulunmaktadır. Apart pansiyon tarzı yerler ise merkezin biraz iç kısımlarındadır.

İsterseniz günlük kiralık evlerde mevcuttur. Sezonluk ve veyahut kalacağınız zaman aralığında mülk de kiralayabilirsiniz.

Akçakoca Oteller
Otel fiyatları ortalama 250,00 -700,00 TL arası değişmektedir.

- Akçakoca Poyraz Otel,
- Otel Akçakoca & SPA,
- Turkuaz Beach Otel,
- Tuana Hotel,
- Akçakoca Bayraktar Otel,
- Sky Tower Otel,
- Eftalya Butik Otel
1- Akçakoca tüm otel ve pansiyonlarını incelemek için jollytur.com u ziyaret edebilirsiniz.
Akçakoca Pansiyonlar
Pansiyonlar fiyatları 60,00 -200,00 TL arası değişkenlik göstermektedirler.
- Prestij Apart Otel,
- Can Apart,
- Koçan Otel,
- Bahar Pansiyon
Alternatif konaklama seçeceği olarak Huzur Tatil Köyü’nü öneririm.

Kalkın Köyü sahilinde konumlanmış olan Huzur Tatil Köyü, denizle iç içe olabileceğiniz, yeşilliğin merkezinde bulunan bir işletme.
İki katlı ahşaptan yapılan evleri tercih edebilirsiniz.
Doğayla iç içe olacağınız iyi tatiller dileriz.
Bayramda yolumuzun üstündeydi, uğrayalım dedik kesinlikle tavsiye ediyorum doğası büyüleyici ?